Ana içeriğe atla

İstifa Etmeden Önce Yapmanız Gereken 10 Şey

İş hayatında mutsuz olan inanılmaz çok sayıda profesyonel var etrafımızda. Bu arkadaşlardan özellikle de tecrübeli olanlar başka bir şirkette çalışmayı da pek istemiyorlar çünkü orada da mutlu olamayacaklarını, kurumsal hayatın bunaltıcı özelliklerinin tüm işletmelerde kaçınılmaz olduğuna inanıyorlar.

Girişimcilik yukarıdaki duyguları yaşayan insanlara güzel bir alternatif gibi gözüküyor elbette. Ancak yine de ani bir kararla işinizi bırakıp girişimciliğe atılmanın çok sayıda riski var. Harika bir fikriniz olduğuna inansanız bile girişimcilikte başarıyla başarızlığın yakın arkadaşlar olduğunu unutmamak ve tedbirli davranmakta fayda var.

Entrepreneur adlı web sitesinde profesyonellikten girişimciliğe geçmek isteyen insanlara işlerini bırakmadan önce yapmaları gereken 10 şey tavsiye edilmiş.

  1. Fikriniz hakkında araştırma yapın. Pazar büyüklüğünü ölçün, potansiyel müşterilerin ihtiyaçlarını anlamaya çalışın, rekabetin güçlü ve zayıf yönlerini analiz edin.
  2. Şirketinizin yasal kuruluşunu gerçekleştirin, markanızın haklarını satın alın, kendinize iyi birer avukat ve mali müşavir bulun.
  3. Şirketinizin web sitesi için alan adını satın alın. Basit de olsa bir web sitesi kurun, mail adreslerinizi edinin.
  4. Şirketiniz için bir banka hesabı açın. Alabiliyorsanız yeni şirketiniz için bir kredi kartı çıkartın.
  5. Yeni şirketiniz için bir blog açın, Facebook ve Twitter hesaplarını kurun, içerik üretmeye ve paylaşmaya başlayın.
  6. Marka göresellerinizi tasarlatın, kartvizit, logo gibi detayları çözün.
  7. Girişim fikrinizi çevrenizdekilerle paylaşmaya başlayın. Yatırımcı, ortak, danışman ya da müşteri olabilecek ilgili insanları belirlemeye çalışın.
  8. Çok genel hatları ile de olsa bir finansal projeksiyon yapın, iş planınızı hazırlayın (Girişimciler Okulu tavsiyesi: En kötü ihtimalle ne kadar para kaybedebileceğinizi ve ne kadar süre para kaybetmeye dayanabileceğinizi mutlaka belirleyin.)
  9. Kişisel finansal planlamanızı yapın. Kişisel giderlerinizi azaltmaya ve yeni girişiminiz için hayat suyu olacak nakiti biriktirmeye başlayın.
  10. İş fikrinizle ilgili basit de olsa bir prototip geliştirin ve potansiyel müşterilerinize ya da yatırımcılarınıza göstermeye başlayın, ilgilerini ölçün.

Yukarıdaki 10 maddeyi henüz bir işiniz varken ve maaş akışınız devam ederken biraz fazladan çalışarak rahatlıkla yapabilirsiniz. Böylece hem girişimciliğe atıldığınızda işiniz kolaylaşır hem de girişimci olup olamayacağınız konusunda kendinizi tartmış olursunuz.

Yararlanılan Kaynak: Entreprenur

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Basit ve Dinamik Disk Nedir? Birbirine Nasıl Dönüştürülür?

Sabit diskler Windows 2000 işletim sistemine kadar sadece temel disk (basic disk) olarak ayarlanabiliyordu. Temel disk en fazla 4 birincil bölüm (primary partition) veya 3 primary ve 1 genişleyebilir bölüm (extended partition) şeklinde yapılandırılabilir. Bir temel diskte sadece 1 tane extended partition oluşturulabilir ve sadece primary partitionlara işletim sistemi kurulabilir. Windows 2000 ile gelen dinamik disk teknolojisi, Windows 2000 den sonraki tüm Windowssürümlerinde kullanılabilmektedir. Dinamik disk kavramıyla bölüm (partition) kavramı yerinihacim (volume) kavramına bırakmıştır. Dinamik disklerde, temel disklerde olduğu gibi bir sınırlama yoktur. İstenildiği kadar volume oluşturabilir, temel disk istenirse dinamik hale getirebilir ve bu işlem esnasında herhangi bir veri kaybı yaşanmaz. Fakat dinamik diskler temel diske çevirildiğinde bir veri kaybı söz konusu olacaktır. Temel diskin bilgileri kayıt defterinde tutulur. Dinamik diskin bilgileri kendi üstünde tutulur.

GASoft MathOperations.msi

Parantezli ve içiçe yazılmış matematiksel işlemleri hesaplar. https://github.com/gursuasik/MathOperations

Einstein'in Rölativite Kuramına Bakış

Bu yüzyılın başlarında kuramsal fizikte altın çağ başladığı zaman, adı henüz bilim dünyasında duyulmamış bir fizikçi vardı. Bu, Annalen der Physık’in 1905 tarihli sayısında fotoelektrik olayı, Brown hareketi ve özel görelilikle ilgili ünlü üç çalışmasını birden yayınlayarak üne kavuşan Albert Einstein’dır. Onun fizikteki hayat boyu çalışmaları bilimin felsefesi ve yöntemleri üzerinde büyük etki yaptı. Einstein’ın kendisi bilimci filozoftu. Bu yüzyılın başlarında kuramsal fizikte altın çağ başladığı zaman, adı henüz bilim dünyasında duyulmamış bir fizikçi vardı. Bu, Annalen der Physık’in 1905 tarihli sayısında fotoelektrik olayı, Brown hareketi ve özel görelilikle ilgili ünlü üç çalışmasını birden yayınlayarak üne kavuşan Albert Einstein’dır. Onun fizikteki hayat boyu çalışmaları bilimin felsefesi ve yöntemleri üzerinde büyük etki yaptı. Einstein’ın kendisi bilimci filozoftu. O, hayranlık uyandırıcı bir şekilde felsefeyi kullanarak bugün modern bilimin önemli bir kısmı olan buluşlarını