Ana içeriğe atla

Başarılı 6 İsimden Başarının Tanımı



Kimileri iş dünyasında başarılı olurken kimileri neden başarısızlığı tadıyor?

1. Steve Jobs: Meraklı ve yaratıcı kalmaktır.


Kolej eğitimini yarıda bırakan, kurucu ortağı olduğu Apple’dan kovulan Steve Jobs, kovulma sonrasında kurduğu şirketi NeXT ile hiçbir zaman Apple’daki başarıyı yakalayamamıştı. Sonrasında Apple’da yaşanan krizler Jobs için CEO’luğun yolunu açtı. Steve Jobs’ın istekli ve dikkatli liderliği ile iPod, iPad ve iPhone gibi son derece ikonik ürünler yaratıldı. Felaketin kıyısında olan şirket bir anda dünyaca bilinen en başarılı şirketlerden birine dönüştü.

“Bunu o zamanlar görememiştim ama Apple’dan kovulmak hayatım boyunca başıma gelen en iyi şeylerden biriydi. Başarılı olmaya çalışmanın yükü yeniden başlamış olmanın hafifliğiyle yer değiştirdi ve hayatımın en yaratıcı dönemlerinden birine girmemi sağladı..”

2) Jeff Bezos : Uzmanlaşmaktır.


Genç bir annenin oğlu olarak New Mexico’da doğan Bezos, Houston’da annesi ve üvey babası ile birlikte büyüdü. Kolejden sonra farklı işlerde çalıştı ve 30 yaşında Kıdemli Başkan Yardımcısı olduğu işinden internet üzerinde kitap satmak için istifa etti. 1994’te dünyanın en büyük online perakende şirketi olan Amazon’u kurdu ve kendisi bugün dünyanın en zenginleri listesinin başında geliyor. Özellikle bugünün dünyasındaki rekabetçi ortam bir alanda uzmanlık sahibi olanlara büyük avantaj sağlıyor. Sonuçta herkes bir site kurup çevrimiçi şekilde bir şeyler satabilir. Ama bunu hatasız bir şekilde yapabilmek başarıyı getirir.

“Eğer işinizdeki detayları anlamazsanız başarısız olursunuz.”

3) Tim Cook: Müşteriye odaklanmaktır.


Steve Jobs Apple’da doldurulması çok zor olan bir boşluk bırakmış olsa da Tim Cook bunu aşmayı bildi. Apple, bildiğimiz üzere, kullanıcıya benzersiz bir deneyim kurmak için geliştirdiği ürünleriyle yakalamıştır başarıyı. Tim Cook için başarı da müşteriye odaklanmaktan başka bir şey değil aslında.

“Apple, donanımı, yazılımı ve servis hizmetlerini bir bütün haline getirerek kullanıcıya ‘İşte bu!’ dedirtebilen bir deneyim yaşatan tek şirkettir. Bunları alıp bizim içerisinde olmadığımız herhangi bir market için kullanabilirsiniz.”

4) Richard Branson : Risk almaktır.


Virgin Group kurucusu Richard Branson şuan 400’den fazla şirkete sahip. İş hayatına erken yaşta atıldı ve daha 16 yaşındayken “Student” isimli başarılı bir dergi yarattı. Milyarder iş adamı ve Birleşik Krallık’ın en zenginlerinden biri olan Branson sınırları zorlaması ve kutunun dışında düşünmesi ile biliniyor. Başarılı olmak için istisnai birisi olmanıza gerek yok sadece başkalarının yapmaya istekli olmadığı şeyleri yapın.

“Çok fazla insan hayatta başarı gösteremiyor çünkü hayallerine ulaşmak için gerekli olan adımları atmaya korkuyor. Kimileri başarısızlıktan korunmak için korkarken kimileri yapabileceklerinin sınırlı olduğuna inanarak denemiyor bile. Böylece çoğu kişi mevcut duruma takılıp kalıyor. Tüm bu baskılarla büyüyen biri olarak kabullenmek yerine hepsini inkar ettim sınırlarımı zorladım. Böyle yapmasam bugün bulunduğum yerde olamazdım.”

5) Bill Gates : Halinden memnun olmayıp hep daha iyisini istemektir.


Microsoft’un kurucusu olan Bill Gates, düzenli olarak dünyanın en zenginleri arasında anılıyor. Ama dünyanın en büyük şirketlerinden birini kurmuş olsa da hala daha fazla fırsat kovalıyor. Sürekli yeni pazarlara teknoloji entegre etmeye çalışan biri olarak hiçbir zaman tatmin olamaması ile ilgili soruları şöyle cevaplandırıyor:

“Kafamda bir bitiş çizgisi fikri olsa sizce de yıllar önce tamamlamış olmaz mıydım?”

6) Oprah Winfrey : Kutunun dışında düşünmektir.


Yoksul ve genç bir kadının kızı olarak dünyaya gelen Oprah Winfrey başarısını gerçekten kendi başına yakaladı. The Oprah Winfrey Show ile talk show endüstrisinde hızlıca yükselen Winfrey 1999’da kurucu ortaklığını yaptığı kadınlar için video ve internet içerikleri üreten Oxygen şirketiyle başarısını katladı. Tarihin belki de en başarılı talk showunu yapan Oprah için başarı, elinizdeki varlıkları artırabilmek ve sermayeleştirebilmek için yeni yollar bulmaktan başka bir şey değil.

“Kendinizi okyanusta bir dalga olarak da görebilirsiniz, okyanusun kendisi olarak da…”

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Basit ve Dinamik Disk Nedir? Birbirine Nasıl Dönüştürülür?

Sabit diskler Windows 2000 işletim sistemine kadar sadece temel disk (basic disk) olarak ayarlanabiliyordu. Temel disk en fazla 4 birincil bölüm (primary partition) veya 3 primary ve 1 genişleyebilir bölüm (extended partition) şeklinde yapılandırılabilir. Bir temel diskte sadece 1 tane extended partition oluşturulabilir ve sadece primary partitionlara işletim sistemi kurulabilir. Windows 2000 ile gelen dinamik disk teknolojisi, Windows 2000 den sonraki tüm Windowssürümlerinde kullanılabilmektedir. Dinamik disk kavramıyla bölüm (partition) kavramı yerinihacim (volume) kavramına bırakmıştır. Dinamik disklerde, temel disklerde olduğu gibi bir sınırlama yoktur. İstenildiği kadar volume oluşturabilir, temel disk istenirse dinamik hale getirebilir ve bu işlem esnasında herhangi bir veri kaybı yaşanmaz. Fakat dinamik diskler temel diske çevirildiğinde bir veri kaybı söz konusu olacaktır. Temel diskin bilgileri kayıt defterinde tutulur. Dinamik diskin bilgileri kendi üstünde tutulur.

GASoft MathOperations.msi

Parantezli ve içiçe yazılmış matematiksel işlemleri hesaplar. https://github.com/gursuasik/MathOperations

Einstein'in Rölativite Kuramına Bakış

Bu yüzyılın başlarında kuramsal fizikte altın çağ başladığı zaman, adı henüz bilim dünyasında duyulmamış bir fizikçi vardı. Bu, Annalen der Physık’in 1905 tarihli sayısında fotoelektrik olayı, Brown hareketi ve özel görelilikle ilgili ünlü üç çalışmasını birden yayınlayarak üne kavuşan Albert Einstein’dır. Onun fizikteki hayat boyu çalışmaları bilimin felsefesi ve yöntemleri üzerinde büyük etki yaptı. Einstein’ın kendisi bilimci filozoftu. Bu yüzyılın başlarında kuramsal fizikte altın çağ başladığı zaman, adı henüz bilim dünyasında duyulmamış bir fizikçi vardı. Bu, Annalen der Physık’in 1905 tarihli sayısında fotoelektrik olayı, Brown hareketi ve özel görelilikle ilgili ünlü üç çalışmasını birden yayınlayarak üne kavuşan Albert Einstein’dır. Onun fizikteki hayat boyu çalışmaları bilimin felsefesi ve yöntemleri üzerinde büyük etki yaptı. Einstein’ın kendisi bilimci filozoftu. O, hayranlık uyandırıcı bir şekilde felsefeyi kullanarak bugün modern bilimin önemli bir kısmı olan buluşlarını