Ana içeriğe atla

Yapay Zeka Çağında Başarılı Olmanız İçin Sahip Olmanız Gereken 10 Özellik



Başta yapay zeka, nesnelerin interneti, otonom araçlar, nano-teknoloji, yenilebilir enerji işleme, kuantum bilgisayarlar, süper bilgisayarlar, digital marketing ve biyo-teknoloji gibi teknolojinin giderek hayatımıza yerleştirmeye çalıştığı başlıca alanların giderek yaygınlaşması bizleri yepyeni bir otomasyon çağına sokmuş durumda. Bu süreçte çok sayıda iş yok olduğu gibi aynı zamanda da yerlerine yeni iş kolları gelecek gerçeği tüm dünyanın kabul ettiği bir gerçekliktir. Gelecekte mesleğini garanti almak isteyen kişilerin makinelerle birlikte yaşamayı kabul etmesinin yanında sahip olması gereken ekstra özellikler bulunmaktadır.

1. Analitik düşünme yetkinliği.



Endüstriler arasındaki ilişkilere hakim şekilde ortaya çıkan problemleri belli başlı yöntemlerle anlamlı parçalara ayırabilmesi hem geniş bir perspektiflikle yorumlamasına yardımcı olur hem de yapay zekanın bu alandaki olası sorunlarına karşı en etkili başa çıkma özelliği denilebilir.

2. Eleştirel düşünebilme yeteneği.



Verilerin anlamlı şekilde yorumlara dönüşebilmesini sağlayan insanlar özellikle birçok farklı disiplinin iç içe geçtiği durumlarda kendi sınırlarını ve etrafındakilerin duruşunu netleştirdiği zaman hem kendisine hem de iş alanındaki ortamına ciddi katkılar sağlayacaktır.

“Beyninizin gücünü kullanmayı öğrenin. Eleştirel düşünce iş hayatında yaratıcı bir şekilde sorunları çözebilmek için anahtardır.” —Richard Branson (Yatırımcı, CEO)

3. Yaratıcılık.



Pazarlama deyimiyle rastgeleliğin kalitesi olarak tanımlanan durumlarda, olası kriz anlarında veya anlık fikirlerden yola çıkarak bir şeyler üretilmek hem bugünü hem de yarını kazanmanın en önemli özelliğidir.

Büyük Reklamcı John Hegarty’den Daha Yaratıcı Olmak İçin 5 Tavsiye

4. İnsan yönetimi.



Robotların analitik ve matematiksel yeteneklerinin tam takım olması ve her işimizde bunlardan olağanüstü şekilde yararlanmamız pek normal bir durum olarak kanıksanmış olsa da insanları anlamak ve liderliğini elde etmek için en hayati ihtiyaç yine insan ve insan zekasıdır.

5. Ekip çalışması yatkınlığı.



Etkili iletişim ve takım çalışması yetenekleri de geleceğin en kilit taşı unsuru yapmaya itmektedir.

6. Duygusal zeka.



Empatiklik ve enpatiklik gibi akla ilk gelen bu iki özelliğin dışında merak, araştırma ve hissetme adı altında toplanan davranış duygularının yüksek olması gibi duygusal zekanın yüksek olduğunu gösteren özellikler işe alım konusunda en kritik belirleyicilerden biri olarak bilinmektedir.

7. Güçlü karar verme mekanizması.



Çok fazla veriyi, veri analizi yöntemleriyle anlamlı sonuçlara dönüştürebilmek ve onları verimli şekilde kullanmak bilgi çağının en ihtiyaç duyulan bir özelliğidir.

8. Uzlaşmacı yaklaşım becerisi.



Diğer şirketlerle ve insanlarla pazarlık edip iki taraf için de en iyi sonucu veren optimize faydalar ve çözümler üretebilmek, ilgili sektörlerde çok işe yarayacak bir özellik olarak dikkat çekmekte.

9. Bilişsel esneklik.



Çağın gerçeği bilişim için hepimizin bildiği gerçeklerin yanında içinde bulunulan duruma göre de farklı kişilikler benimseyebilme, birden fazla endüstride yer alacak gelecek şirketleri için bir gereklilik halini alacak.

10. Hizmet oryantasyonu.



Müşterinin sorunlarının anlayıp çözüme en iyi şekilde kavuşturulması, onlara faydalı hizmet ve destek sağlayabilecek çalışanlar her şirketin ihtiyacı olacaktır.

Kaynak: https://ceotudent.com/yapay-zeka-caginda-basarili-olmaniz-icin-sahip-olmaniz-gereken-10-ozellik

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Basit ve Dinamik Disk Nedir? Birbirine Nasıl Dönüştürülür?

Sabit diskler Windows 2000 işletim sistemine kadar sadece temel disk (basic disk) olarak ayarlanabiliyordu. Temel disk en fazla 4 birincil bölüm (primary partition) veya 3 primary ve 1 genişleyebilir bölüm (extended partition) şeklinde yapılandırılabilir. Bir temel diskte sadece 1 tane extended partition oluşturulabilir ve sadece primary partitionlara işletim sistemi kurulabilir. Windows 2000 ile gelen dinamik disk teknolojisi, Windows 2000 den sonraki tüm Windowssürümlerinde kullanılabilmektedir. Dinamik disk kavramıyla bölüm (partition) kavramı yerinihacim (volume) kavramına bırakmıştır. Dinamik disklerde, temel disklerde olduğu gibi bir sınırlama yoktur. İstenildiği kadar volume oluşturabilir, temel disk istenirse dinamik hale getirebilir ve bu işlem esnasında herhangi bir veri kaybı yaşanmaz. Fakat dinamik diskler temel diske çevirildiğinde bir veri kaybı söz konusu olacaktır. Temel diskin bilgileri kayıt defterinde tutulur. Dinamik diskin bilgileri kendi üstünde tutulur. ...

Rubik Küp Nasıl Çözülür?

Rubik küp 3x3x3 veya 4x4x4 gibi karesel formatta ve her kenarı farklı renkte olan bir küptür. Bu küpün; sabır küpü, sinir küpü, zekâ küpü, renk küpü, Rubikin küpü, sihirli küp (magic box), 3d Puzzle, gibi birçok değişik adı vardır. Unutulmamalıdır ki küpün çözümü için geliştirilmiş bir algoritma vardır. Bu küp ezbere çözülemez. Bu yazıda sizlere küpün en yaygın çözümü anlatılacaktır. Hata yaptığınız yerde hatayı düzeltmeye çalışmayın belirtilen algoritma çerçevesinde çözüme baştan başlayın. Hala küpü çözemediyseniz buradaki yazımızda belirtilen otomatik çözen programları deneyebilirsiniz. Öncelikle bilmeniz gerekenler: Küpün parçaları birbirinden bağımsız değildirler. Küpün orta noktası daima sabittir. Küpü ne kadar çevirirseniz çevirin değişmezler. Kırmızının karşısında daima turuncu, yeşilin karşısında mavi, sarının karşısında beyaz vardır. Bir küp, toplam 26 adet parçadan oluşmaktadır: 8 adet üç renkli köşe parçası, 12 adet iki renkli parça ve 6 adet de sabit tek ren...

Einstein'in Rölativite Kuramına Bakış

Bu yüzyılın başlarında kuramsal fizikte altın çağ başladığı zaman, adı henüz bilim dünyasında duyulmamış bir fizikçi vardı. Bu, Annalen der Physık’in 1905 tarihli sayısında fotoelektrik olayı, Brown hareketi ve özel görelilikle ilgili ünlü üç çalışmasını birden yayınlayarak üne kavuşan Albert Einstein’dır. Onun fizikteki hayat boyu çalışmaları bilimin felsefesi ve yöntemleri üzerinde büyük etki yaptı. Einstein’ın kendisi bilimci filozoftu. Bu yüzyılın başlarında kuramsal fizikte altın çağ başladığı zaman, adı henüz bilim dünyasında duyulmamış bir fizikçi vardı. Bu, Annalen der Physık’in 1905 tarihli sayısında fotoelektrik olayı, Brown hareketi ve özel görelilikle ilgili ünlü üç çalışmasını birden yayınlayarak üne kavuşan Albert Einstein’dır. Onun fizikteki hayat boyu çalışmaları bilimin felsefesi ve yöntemleri üzerinde büyük etki yaptı. Einstein’ın kendisi bilimci filozoftu. O, hayranlık uyandırıcı bir şekilde felsefeyi kullanarak bugün modern bilimin önemli bir kısmı olan buluşlarını ...