Ana içeriğe atla

Daha İyi Bir Bakış Açısına Sahip Olmak İçin 10 Tavsiye

Yaşadığımız ortam, içinde bulunduğumuz şartlar bazen bizleri kötümserliğe, karamsarlığa itebiliyor. Böyle durumlarda her şeyi fazla eleştirebiliyor ve güzel şeyleri gözardı edebiliyoruz. Fakat gerçek şu ki eğer harika bir hayata sahip olmak istiyorsanız, düşünce yapınızı değiştirmeniz ve güçlendirmeniz şart. Gözlerinizi açıp etrafınızdaki güzellikleri görmeniz hisselerinizi güçlendirecektir. Ancak bu şekilde iyi bir değişim yaşayabiliriz.


Etrafınızı daha iyi görebilmek, daha mutlu ve güçlü olabilmek adına 10 tavsiye.

1. Mutluluk genellikle bir seçimdir, bu yüzden akıllıca seçim yapın. Bazen hayat gelip sizi süpürmeye, yerle bir etmeye çalışır. Bu noktada eğer ayağa kalkmayı seçerseniz başkalarına ilham verebilirsiniz. Tabii yerde kalıp sürünmeye devam etmek de sizin elinizde.

2. Şikayet etmek sizi kanaatkar, boşvermiş hale getirir. Bunlar daha iyi hissetmenizi sağlayabilir, ancak durumu değiştirmek için bir şeyler yapmak gerekir.

3. Sosyal medya bir topluluktur, hayatınızın tek kişilik bir vitrini değildir. Biraz komik ancak kendimizi doğrulamak ve kanıtlamak için sosyal medyayı ne kadar kullanırsak, çevremiz için de o kadar iyi bir değişim başlatmış oluruz.

4. Farklılıklar kötü değildir. Bazen bir insana sadece farklılıklarından dolayı sinirlenebiliriz ve genelde bize benzeyen insanlarla birlikte olmayı severiz. Fakat bizi geliştirecek olan farklı insanlarla iletişim kurmayı başarabilmektir.

5. Tutkunun 1 numaralı ölüm sebebi kıskançlıktır. Kendinizi sürekli olarak daha başarılı insanlarla kıyaslayarak hiçbir yere varamazsınız. Zamanınızı ve tutkunuzu dünyayı değiştirecek bir şeye dönüştürmek için kullanın.


6. Mantıksız hareket etmek o kadar da kötü bir şey değildir. Çılgın olun. Fazla düşünmeye çalışmayın. Sevgi, güzellik ve iyilik mutlak bir anlam ifade etmez, ancak bu onları kucaklamayacağımız anlamına gelmez.

7. Küçük zaferleri kutlarken hayat daha tatlıdır.

8. Geçmiş sadece onu nasıl kullandığınız konusunda önemli. Geçmişiniz sizi tanımlamaz, sizi hapsetmez veya sizi herhangi bir şeyden kurtarmaz. Koşullara devam etmeyi ve değiştirmeyi öğrenin; bu şekilde hayat daha anlamlı olur.

9. Başkalarını affedin, suçlamayın. İstenmeyen durumlar ortaya çıktığında kendinizi haklı çıkarmak yerine, sahip olabileceğiniz daha büyük bir uzlaşmaya odaklanın. Gerekirse sorumluluk alın ve durumu düzeltmek için çaba harcayın.

10. Sevdikleriniz, eğer bir işkolik iseniz gidilecek en iyi rehabilitasyon merkezidir. Bazen, etkili bir şekilde çalışmak için neden çalıştığınızı hatırlamanız gerekir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Basit ve Dinamik Disk Nedir? Birbirine Nasıl Dönüştürülür?

Sabit diskler Windows 2000 işletim sistemine kadar sadece temel disk (basic disk) olarak ayarlanabiliyordu. Temel disk en fazla 4 birincil bölüm (primary partition) veya 3 primary ve 1 genişleyebilir bölüm (extended partition) şeklinde yapılandırılabilir. Bir temel diskte sadece 1 tane extended partition oluşturulabilir ve sadece primary partitionlara işletim sistemi kurulabilir. Windows 2000 ile gelen dinamik disk teknolojisi, Windows 2000 den sonraki tüm Windowssürümlerinde kullanılabilmektedir. Dinamik disk kavramıyla bölüm (partition) kavramı yerinihacim (volume) kavramına bırakmıştır. Dinamik disklerde, temel disklerde olduğu gibi bir sınırlama yoktur. İstenildiği kadar volume oluşturabilir, temel disk istenirse dinamik hale getirebilir ve bu işlem esnasında herhangi bir veri kaybı yaşanmaz. Fakat dinamik diskler temel diske çevirildiğinde bir veri kaybı söz konusu olacaktır. Temel diskin bilgileri kayıt defterinde tutulur. Dinamik diskin bilgileri kendi üstünde tutulur.

GASoft MathOperations.msi

Parantezli ve içiçe yazılmış matematiksel işlemleri hesaplar. https://github.com/gursuasik/MathOperations

Einstein'in Rölativite Kuramına Bakış

Bu yüzyılın başlarında kuramsal fizikte altın çağ başladığı zaman, adı henüz bilim dünyasında duyulmamış bir fizikçi vardı. Bu, Annalen der Physık’in 1905 tarihli sayısında fotoelektrik olayı, Brown hareketi ve özel görelilikle ilgili ünlü üç çalışmasını birden yayınlayarak üne kavuşan Albert Einstein’dır. Onun fizikteki hayat boyu çalışmaları bilimin felsefesi ve yöntemleri üzerinde büyük etki yaptı. Einstein’ın kendisi bilimci filozoftu. Bu yüzyılın başlarında kuramsal fizikte altın çağ başladığı zaman, adı henüz bilim dünyasında duyulmamış bir fizikçi vardı. Bu, Annalen der Physık’in 1905 tarihli sayısında fotoelektrik olayı, Brown hareketi ve özel görelilikle ilgili ünlü üç çalışmasını birden yayınlayarak üne kavuşan Albert Einstein’dır. Onun fizikteki hayat boyu çalışmaları bilimin felsefesi ve yöntemleri üzerinde büyük etki yaptı. Einstein’ın kendisi bilimci filozoftu. O, hayranlık uyandırıcı bir şekilde felsefeyi kullanarak bugün modern bilimin önemli bir kısmı olan buluşlarını