Ana içeriğe atla

Başarıya Ulaşmanızı Engelleyen 7 Zihinsel Engel

Eğer beyniniz karıştırılmadıysa. O andan itibaren daha karmaşık yolları aramaya başlarız.

Zihnimiz bizi olmak istediğimiz yerlerde olmamızı ve hayallerimizi gerçekleştirebilmemizi sağlayabilirken, kafamızı karıştırıp hayal kırıklığıyla pes edene kadar eziyet de edebilir.

1. Küçük Düşünmek

“Yeterince büyük düşünmüyorsun. Onlarca kitap yazmayı ve yazacağım tüm eserleri düşünüyorum, sen ise blog yazını yazmamak için oyalanıyorsun.”

–Alan Weiss



Attığımız her adımın bizi durdurmasına izin verirsek hiçbir zaman hayatımızdaki en önemli noktaya ulaşamayız. Küçük şeyler üzerinde fazla düşünmek büyük şeyler başarmamızı engeller.

Oyalanmanın düşmanı şu an. Çabuk ama sağlam bir karar ver ve ileriye zıpla.

2. Şüphelenmek

“Düşünmek korkuyu yenmez, eyleminiz yener.”

–W. Clement Stone


Zihninizde şüpheler dolmaya başladığında korku tüm zihninize hükmeder. Harekete geçin ve korkularınızın çoğunun hayali olduğunu fark edin.

Elbette cesaret isteyen kararları çok sık alamazsınız. Ama adım adım bunu gerçekleştirerek hedefinize doğru hareket edebilirsiniz.

3. Gelecekteki Başarısızlıklar

“Herhangi bir şeyde başarısız olmadan yaşamak hayatınız boyunca çok dikkatli yaşamadığınız sürece imkansızdır, ki buna yaşamak denirse. Bu da zaten başından beri başarısızsınız demektir.”

–J.K. Rowling



Gelişim, başarısızlıklarımızı fayda olarak görmekle başlar. İleride bir başarısızlıkla karşılaşırsanız geçmişteki başarılarınızı hatırlayın. Geçmiş kanıtları kullanarak geleceği tahmin edin.

4. Bilgisiz Karar Vermek

“Ekonomi hayatımızın her yerinde ve ekonomiyi anlamak daha iyi kararlar almamıza ve daha mutlu bir hayata öncülük edebilir.”

–Tyler Cowen



Duygusal alınan kararlar tehlikeli olabilir, fakat bilgisiz verilen karar ölümcül olabilir. Çoğu girişimci doğası gereği risk alan kişilerdir. Hepimizin içinde bir kumarbaz var, tuhaf durumlar karşısında zor kararlar almamızı da kolaylaştıran budur.

Unutmayın, anın coşkusuna kapılarak değil mutlak doğrulara bakarak karar alın.

5. Odaklanamama

“Hayal gücünüz odaklanamamışsa gözlerinize güvenemezsiniz.”

–Mark Twain



İstediğiniz yere gidebilme becerisi zihinde anlaşılır bir şekilde canlandırabilme ile başlar.

Düşüncelerinizi gruplara ayırarak daha anlaşılabilir bir hale getirebilirsiniz. İşinizin bir çok özelliğini sıralayarak zihninizde bir buket yaratın. Satış, pazarlama, gelir ve giderler gibi konuları ayrı ayrı düşünmek, işin içinden çıkılamayacak durumlar doğurabilir.

6. Karmaşık Hesaplamalar

“Duruluk, basitlikle birlikte gelir.”

–Brendon Burchard



Hızlı küçük kararlar almaktansa, yavaş ama büyük karar alma eğilimde olmalıyız. En basit şekilde bir arkadaşınızdan destek almak için soru sorduğunuz zamanlar olabilir, fakat biz konunun bir kurulda konuşulmasına izin veriyoruz. Çok fazla hesaplama yapmak sadece işlemi karıştırır.

Kendinize şunu sorun, “X sonucuna ulaşmak için en hızlı ve en güvenilir yol nedir?”

7. Motivasyonu Kötüye Kullanma

“İnsan, kafasında tasarladığı ve inandığı her şeyi başarabilir.”

-Napoleon Hill



Engel gördüğümüz bazı şeyler negatif değil pozitif olabilir mi? Belki. Hedefimize ulaşacağımıza o kadar inanmışızdır ki tüm ekibin bizim düşüncemizi benimseyeceğini umarız. Bu iç güdüsel manipülasyon kısa zamanda yardımcı olabilir. Meydana geldikçe ortaya çıkan kanıtlar, hayal kırıklığına doğru sürüklendiğimiz gerçeğini bizlere hatırlatacaktır.

Etkilemeden motive edin. Sonucu ne olursa olsun uyguladığınız stratejiler hakkında dürüst olun. Gerçeklik, lanetli bir kelime değil. Aksine dünyamızı şekillendiren bir kelime.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Basit ve Dinamik Disk Nedir? Birbirine Nasıl Dönüştürülür?

Sabit diskler Windows 2000 işletim sistemine kadar sadece temel disk (basic disk) olarak ayarlanabiliyordu. Temel disk en fazla 4 birincil bölüm (primary partition) veya 3 primary ve 1 genişleyebilir bölüm (extended partition) şeklinde yapılandırılabilir. Bir temel diskte sadece 1 tane extended partition oluşturulabilir ve sadece primary partitionlara işletim sistemi kurulabilir. Windows 2000 ile gelen dinamik disk teknolojisi, Windows 2000 den sonraki tüm Windowssürümlerinde kullanılabilmektedir. Dinamik disk kavramıyla bölüm (partition) kavramı yerinihacim (volume) kavramına bırakmıştır. Dinamik disklerde, temel disklerde olduğu gibi bir sınırlama yoktur. İstenildiği kadar volume oluşturabilir, temel disk istenirse dinamik hale getirebilir ve bu işlem esnasında herhangi bir veri kaybı yaşanmaz. Fakat dinamik diskler temel diske çevirildiğinde bir veri kaybı söz konusu olacaktır. Temel diskin bilgileri kayıt defterinde tutulur. Dinamik diskin bilgileri kendi üstünde tutulur.

GASoft MathOperations.msi

Parantezli ve içiçe yazılmış matematiksel işlemleri hesaplar. https://github.com/gursuasik/MathOperations

Einstein'in Rölativite Kuramına Bakış

Bu yüzyılın başlarında kuramsal fizikte altın çağ başladığı zaman, adı henüz bilim dünyasında duyulmamış bir fizikçi vardı. Bu, Annalen der Physık’in 1905 tarihli sayısında fotoelektrik olayı, Brown hareketi ve özel görelilikle ilgili ünlü üç çalışmasını birden yayınlayarak üne kavuşan Albert Einstein’dır. Onun fizikteki hayat boyu çalışmaları bilimin felsefesi ve yöntemleri üzerinde büyük etki yaptı. Einstein’ın kendisi bilimci filozoftu. Bu yüzyılın başlarında kuramsal fizikte altın çağ başladığı zaman, adı henüz bilim dünyasında duyulmamış bir fizikçi vardı. Bu, Annalen der Physık’in 1905 tarihli sayısında fotoelektrik olayı, Brown hareketi ve özel görelilikle ilgili ünlü üç çalışmasını birden yayınlayarak üne kavuşan Albert Einstein’dır. Onun fizikteki hayat boyu çalışmaları bilimin felsefesi ve yöntemleri üzerinde büyük etki yaptı. Einstein’ın kendisi bilimci filozoftu. O, hayranlık uyandırıcı bir şekilde felsefeyi kullanarak bugün modern bilimin önemli bir kısmı olan buluşlarını