Ana içeriğe atla

Başarılı Bir Gelecek İçin Çocuklarınıza Kazandırmanız Gereken 8 Girişimcilik Becerisi

Bir işe atılmaya karar verdiğimizde bunu başarmak için bir dizi engelleri aşmamız gerekir. Çocuklarımıza erken yaşta girişimcilik becerileri kazandırmak ise ilerleyen yıllarda meyvesini vererek onların karşılaşacakları engelleri kolayca aşmasını sağlar.

1. Dayanıklılık


Hayat yenilgilerle doludur ve bunun üstesinden gelebilmek için biraz duyarsız olmalısınız. Aldığı darbeleri etkisiz hale getirmek isteyen her girişimci dayanıklı ve kararlı olmalıdır. Çocuklarınızın duygularını açıklamasına izin verin ve hislerini hafife almayın.

2. Yenilikçilik ve Yaratıcılık


Girişimciler karşılaştıkları karmaşık problemlere zeki çözümler bulabilmek için atik bir zihne sahip olmalıdır. Yaratıcı düşünce, başarılı bir işin temel taşıdır. Çocuklarınızın oyun oynamasına izin verin, bir çocuğun en yaratıcı olduğu zaman oyun oynadığı zamandır. Ancak oyunların bilgisayar oyunlarıyla sınırlı kalmamasına dikkat edin.

3. Çalışkanlık


Ne kadar yükselirlerse yükselsinler, başarılı girişimciler gün be gün çok çalışmaktan asla utanmaz ve şikayet etmezler. Küçük girişimcilerinize güçlü bir iş ahlakı kazandırmak istiyorsanız onlara sıkı çalışmanın ne kadar değerli olduğunu öğretmelisiniz. Çocuklarınıza çöpü çıkarmak ya da toz almak gibi ev işleri verip bu işlerin tamamlanması için sorumluluğun kendilerine ait olduğunu söyleyebilirsiniz.

4. Meraklılık


Dünyanın nasıl işlediğini merak etmek yeni yollar bulmanın öncüsüdür. Girişimciler hayatları boyunca sürekli öğrenme halindedir ve sürekli kendilerini geliştirmeye çalışırlar. Çocuklarınızı yeni hobiler edinmeye teşvik edin ve ne kadar sıra dışı olursa olsun ilgilendikleri şeyin peşinden gitmelerine izin verin.

5. Kendine Güven


Kendinize ve yeteneklerinize inanmak başarılı bir hayatın temelidir. Böylece fikirlerinize inanır ve risk alırsınız. Çocuklarınızın fikirlerine önem verdiğinizi gösterin ve bazı şeyler hakkında karar vermelerine izin verin. Bazı kararlar istediğiniz gibi olmasa da bırakın deneyerek öğrensinler.

6. Empati


Başkalarıyla ilgilenebilmek ve onlara destek olabilmek liderlik becerileri arasında çok önem verilmeyen becerilerdendir. Ancak başarılı girişimciler pozitif ilişkiler kurmaya ve karşısındaki kişiyle empati yapabilmeye özen gösterir. Çocuklarınızın fikirlerine önem verdiğinizi göstererek onlara birey olduklarını hissettirin. Böylece duygularını dışa vurmayı ve kendilerini başkalarının yerine koymayı öğreneceklerdir.

7. İyimserlik


Girişimciler, iyimserliğin en güzel örneğidir. Dünyanın daha iyi bir yer olabileceğine inanır ve bunu gerçekleştirmek için çalışırlar. İyimser olmak ise hem sağlık açısından hem de sosyal hayatta birçok avantajı beraberinde getirir. Çocuğunuza ilham verici öyküler anlatın ve dünyaya daha güzel bakmalarını sağlayın.

8. Topluma Yarar Sağlamak


Girişimciler sosyal sorumluluğun önemini kavramış kişilerdir. İleri görüşlü insanlar dünyayı yalnızca kendileri için değil herkes için daha iyi hale getirmek için çalışırlar. Çocuğunuzu mahallenizdeki ihtiyaç sahiplerine yardım etmeye teşvik edin. Onlara, yaşlı insanları karşıdan karşıya geçirmek ya da tutkulu oldukları bir şey için para toplamak gibi görevler verin.

Küçük girişimcilerinizin dünyayı değiştirmesine daha birkaç yıl var. Ancak onlara kazandıracağınız bu beceriler dünyayı değiştirme yolunda onları oldukça avantajlı hale getirecektir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Basit ve Dinamik Disk Nedir? Birbirine Nasıl Dönüştürülür?

Sabit diskler Windows 2000 işletim sistemine kadar sadece temel disk (basic disk) olarak ayarlanabiliyordu. Temel disk en fazla 4 birincil bölüm (primary partition) veya 3 primary ve 1 genişleyebilir bölüm (extended partition) şeklinde yapılandırılabilir. Bir temel diskte sadece 1 tane extended partition oluşturulabilir ve sadece primary partitionlara işletim sistemi kurulabilir. Windows 2000 ile gelen dinamik disk teknolojisi, Windows 2000 den sonraki tüm Windowssürümlerinde kullanılabilmektedir. Dinamik disk kavramıyla bölüm (partition) kavramı yerinihacim (volume) kavramına bırakmıştır. Dinamik disklerde, temel disklerde olduğu gibi bir sınırlama yoktur. İstenildiği kadar volume oluşturabilir, temel disk istenirse dinamik hale getirebilir ve bu işlem esnasında herhangi bir veri kaybı yaşanmaz. Fakat dinamik diskler temel diske çevirildiğinde bir veri kaybı söz konusu olacaktır. Temel diskin bilgileri kayıt defterinde tutulur. Dinamik diskin bilgileri kendi üstünde tutulur.

GASoft MathOperations.msi

Parantezli ve içiçe yazılmış matematiksel işlemleri hesaplar. https://github.com/gursuasik/MathOperations

Einstein'in Rölativite Kuramına Bakış

Bu yüzyılın başlarında kuramsal fizikte altın çağ başladığı zaman, adı henüz bilim dünyasında duyulmamış bir fizikçi vardı. Bu, Annalen der Physık’in 1905 tarihli sayısında fotoelektrik olayı, Brown hareketi ve özel görelilikle ilgili ünlü üç çalışmasını birden yayınlayarak üne kavuşan Albert Einstein’dır. Onun fizikteki hayat boyu çalışmaları bilimin felsefesi ve yöntemleri üzerinde büyük etki yaptı. Einstein’ın kendisi bilimci filozoftu. Bu yüzyılın başlarında kuramsal fizikte altın çağ başladığı zaman, adı henüz bilim dünyasında duyulmamış bir fizikçi vardı. Bu, Annalen der Physık’in 1905 tarihli sayısında fotoelektrik olayı, Brown hareketi ve özel görelilikle ilgili ünlü üç çalışmasını birden yayınlayarak üne kavuşan Albert Einstein’dır. Onun fizikteki hayat boyu çalışmaları bilimin felsefesi ve yöntemleri üzerinde büyük etki yaptı. Einstein’ın kendisi bilimci filozoftu. O, hayranlık uyandırıcı bir şekilde felsefeyi kullanarak bugün modern bilimin önemli bir kısmı olan buluşlarını