Ana içeriğe atla

Girişimci Kişiliğinizin Önündeki En Büyük 4 Engel


Hayatın her alanında olduğu gibi, girişim dünyasında da siz hedeflerinize ulaşmaya çalışırken, ayağınıza tıpkı sarmaşık gibi dolanabilmesi muhtemel bir yığın engel vardır. Bu engeller, insanları benimsedikleri verimli, üretken yaşantıdan uzaklaştırıp; girişimci ruhlarını zedeleyebilir.

1- Umutsuzca Doğru Zamanı Beklemek

Çoğu insanın yaptığı en büyük hatalardan biri, duygusal bir bakış açısıyla umutsuzca doğru zamanı beklemektir. Bu bakış açısına sahip bireyler, girişimlerini gerçeğe dökmeye başlamadan önce; doğru zamanın oluşması için günlerce, aylarca hatta yıllarca beklerler. Bunun sebebi çoğu kez mantıklı bir piyasa araştırması değil; işleri erteleyici bir karakter yapısıdır. Fikirlerinizi gerçekleştirmek için bir prensesin, beyaz atlı prensini beklediği gibi beklerseniz; fikriniz sonsuzluğun içerisinde yitip gidebilir. Düşünün, bulun, araştırın ve gerçekleştirin. Hayalci bir bekleyiş, hem girişimci ruhunuzu öldürüp hevesinizi zedeler; hem de etrafınızdan gelip geçen çoğu fırsatı kaçırmanıza yol açar. Her geçen saniye, başka birinin, fikrinizi hayata geçirme ihtimalini arttırır.
Beklemeyin; bir an fikrinizi oluşturup gelecekteki hedefinizi belirleyin, ona ulaşmak için planınızı yapın ve vakit kaybetmeden hayata geçirin.


2- Başarısız Olma Korkusu

Başarısızlık, hayatta her zaman sizin en büyük yardımcınızdır. Her başarısızlık, her kaybediş, her hata; size yeni bir değer kazandırır. Bu sadece felsefede ve kişisel gelişim kitaplarında değil; hayatın girişimcilik de dahil her alanında geçerli bir kavramdır. Başarısızlıktan asla korkmayın. Çünkü yaşadığınız her olumsuz tecrübe, ondan doğru dersleri çıkarmayı becerdiğiniz taktirde başarıya bir adım daha yaklaştığınızı gösterir. Buna ek olarak, başarıya giden her yolun; geçmişte yaşanılan olumsuz tecrübelerle şekillenerek güçlendiğini göreceksiniz. Doksan dokuz kere yere düşerseniz, yüz kere ayağa kalkın. Hata yapmaktan korkmayın; hatalarınızdan ders çıkarın ve aynılarını tekrarlamayın. Bu konuyla ilgili her zaman aklınızda tutmanız gereken bir söz daha: "Düşmekten korkmadığın zaman yükseleceksin."


3- Yeterli Bilgiye Sahip Olmadığınız Düşüncesi

Dünyanın neresinde olursanız olun, hangi işi yaparsanız yapın; yeterli bilgi diye bir şey yoktur. Bilgi uçsuz bucaksız, sonsuz bir kavram olduğundan; sahip olduğumuz bilgi, bize hiçbir zaman yeterli olmayacaktır. Zaten kendinize mükemmeliyetçiliği prensip edinirseniz; girişimleriniz konusunda ihtiyacınız olan tüm bilgiye erişmek konusunda sonsuz bir azim sarfedebilecek potansiyel taşıdığınızı görebilirsiniz. Eğer bu değeri zamanla başarılı biçimde özümserseniz, hedeflerinize ulaşmak adına çok önemli bir adım atmış olacaksınız. Girdiğiniz her iş, başarılı olduğunuz her olay, yapacağınız her hata, tanıştığınız her insan yeni bir bilgidir. O yüzden ilk fırsatta, gözünüze kestirdiğiniz kazançlı projeye atlayın; sahip olduğunuz bilgi ve donanımı bu şekilde ilerletmeye çalışın.


4- İnsanların Ne Düşündüğüyle "Çok" Fazla İlgilenmek

Girişimci insan, gerçekten özgüvenlidir. Kendi değerleri, doğruları, hedefleri vardır ve bunlara ulaşmak için var gücüyle çalışır. Başka insanların kendisi hakkında ne söylediğiyle, ne tartıştığıyla ve ne düşündüğüyle "gerekenden fazla" ilgilenmez. Bu, hiçbir zaman başkalarının fikirlerini dikkate almadığı anlamına gelmez. Gerçek bir girişimci yapıcı eleştirileri değerlendirir, kazançlı fikirleri dikkate alır, var olan değerlerini mükemmelleştirmeye çalışır ve hedef kitlesinin taleplerini ölçerek; kendi idealleri doğrultusunda başarıyı göğüsler. Bu aynı zamanda etkili bir lider olmanın da gerekliliğidir. İnsan ilişkileri tüm yaşantımızda önem arz etse de; diğer insanlar ile olan ilişkilerimizi motive edici bir yola sokabilmek için, önce içsel sorunları tamamı ile aşıp, dengeli bir karaktere sahip olmak lazımdır.
Kaynak: http://cetvo.com/akis/girisimci-kisiliginizin-onundeki-en-buyuk-4-engel/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Basit ve Dinamik Disk Nedir? Birbirine Nasıl Dönüştürülür?

Sabit diskler Windows 2000 işletim sistemine kadar sadece temel disk (basic disk) olarak ayarlanabiliyordu. Temel disk en fazla 4 birincil bölüm (primary partition) veya 3 primary ve 1 genişleyebilir bölüm (extended partition) şeklinde yapılandırılabilir. Bir temel diskte sadece 1 tane extended partition oluşturulabilir ve sadece primary partitionlara işletim sistemi kurulabilir. Windows 2000 ile gelen dinamik disk teknolojisi, Windows 2000 den sonraki tüm Windowssürümlerinde kullanılabilmektedir. Dinamik disk kavramıyla bölüm (partition) kavramı yerinihacim (volume) kavramına bırakmıştır. Dinamik disklerde, temel disklerde olduğu gibi bir sınırlama yoktur. İstenildiği kadar volume oluşturabilir, temel disk istenirse dinamik hale getirebilir ve bu işlem esnasında herhangi bir veri kaybı yaşanmaz. Fakat dinamik diskler temel diske çevirildiğinde bir veri kaybı söz konusu olacaktır. Temel diskin bilgileri kayıt defterinde tutulur. Dinamik diskin bilgileri kendi üstünde tutulur.

GASoft MathOperations.msi

Parantezli ve içiçe yazılmış matematiksel işlemleri hesaplar. https://github.com/gursuasik/MathOperations

Einstein'in Rölativite Kuramına Bakış

Bu yüzyılın başlarında kuramsal fizikte altın çağ başladığı zaman, adı henüz bilim dünyasında duyulmamış bir fizikçi vardı. Bu, Annalen der Physık’in 1905 tarihli sayısında fotoelektrik olayı, Brown hareketi ve özel görelilikle ilgili ünlü üç çalışmasını birden yayınlayarak üne kavuşan Albert Einstein’dır. Onun fizikteki hayat boyu çalışmaları bilimin felsefesi ve yöntemleri üzerinde büyük etki yaptı. Einstein’ın kendisi bilimci filozoftu. Bu yüzyılın başlarında kuramsal fizikte altın çağ başladığı zaman, adı henüz bilim dünyasında duyulmamış bir fizikçi vardı. Bu, Annalen der Physık’in 1905 tarihli sayısında fotoelektrik olayı, Brown hareketi ve özel görelilikle ilgili ünlü üç çalışmasını birden yayınlayarak üne kavuşan Albert Einstein’dır. Onun fizikteki hayat boyu çalışmaları bilimin felsefesi ve yöntemleri üzerinde büyük etki yaptı. Einstein’ın kendisi bilimci filozoftu. O, hayranlık uyandırıcı bir şekilde felsefeyi kullanarak bugün modern bilimin önemli bir kısmı olan buluşlarını