Ana içeriğe atla

Zengin Olmak İçin Asla Yapmamanız Gereken 9 Yaygın Hata



1- Zengin insanlar kendilerine yatırım yapmayı asla unutmaz.

Hayatın hangi aşamasında olursanız olun, kariyerinizde ne kadar yüksek noktalara gelirseniz gelin; kendinizi eğitmeye devam edin. Hatta tatillerde bile kendinizi geliştirmeye gayret edin; işiniz ve hedefleriniz size keyif verdiği sürece ulaşılabilirlikleri daha fazladır. Aldığınız her eğitimin ve elde ettiğiniz her yeteneğin, geleceğinize uzun vadeli yatırımlar olarak yansıdığını unutmayın.



2- Zengin insanlar geleceğe yatırım yapar.

Asla tamamen şimdiki zamanın içerisinde yaşamayın. Anı yaşamak her ne kadar insan ilişkileri açısından keyif verici olabilse de, finansal anlamda hiçbir zaman çıkar getirmez; tam aksine zarar getirme ihtimali çok yüksek olan bir eylemdir.

Zengin insanlar asla kendilerini tamamen şimdiki zamanın akışına kaptırmaz. Her zaman geleceklerini düşünerek hareket eder, yatırımlarını buna göre yapar, önceliklerini bunun üzerine kurarlar.



3- Zengin insanlar, ucuz etin yahnisinin çoğu kez yavan olacağını bilir.

Ucuz bir ürüne her beş yılda bir 300 lira ödemek mi; yoksa on yıllarca sorun çıkmadan kullanabileceğiniz kaliteli bir ürüne 600 lira ödemek mi? Çok da zor bir soru olmasa gerek. Zengin insanlar geleceğe yönelik düşünmenin faydalarını başarılı bir biçimde özümsediklerinden, ucuz ürünlerin aldatmacasına kapılmazlar.



4- Zengin insanlar hedefleri doğrultusunda yaşar.

Zengin insanlar da eğlenir, hatta eğlenmesini de iyi bilirler. Ancak finansal durumunuz gerçekten kötüye gidiyor ve giderleriniz gelirlerinizi aşıyorsa; fedakarlık yapmaya başlayacağınız ilk alan lüksleriniz ve eğlenceleriniz olmalı.

Hedefleriniz doğrultusunda yaşamayı ve gerektiğinde fedakarlık yapmayı öğrenmelisiniz.



5- Zengin insanlar var olmayan paralarını harcamazlar.

Borç almanın tek anlamı, uzun vadede ödemeniz gereken daha çok para yaratmaktır. Zengin insanlar, satın alacakları ürünler ya da hizmetler için yatırımlarını önceden yaparlar.

Uzun vadede biriktirmiş oldukları sermayeleri kullanırlar. Bu noktada, geleceği düşünerek hareket etmenin ne gibi faydalar sağladığını bir kere daha gözlemleyebilirsiniz.



6- Zengin insanlar işleri durduk yere karmaşıklaştırmaz.

Söz konusu olan ister yüksek riskli ve akıbeti belli olmayan bir yatırım olsun, ister değer kazanacağına neredeyse kesin gözüyle bakılan bir gayrimenkul yatırımı olsun, zengin insanlar her zaman işleri sarpa sardırmaktan kaçınırlar.

Bunun yerine her zaman işleri olabilecek en basit yollarla halletmeyi hedeflerler. İşleri olduğundan daha karmaşık göstermek ve zorlaştırmak size hiçbir zaman fayda sağlamaz.



7- Zengin insanlar tutkularının peşini bırakmaz.

İş bir sorumluluktur. Fakat tutku ile beslendiğinde bir sorumluluk olmanın çok daha ötesine gider ve size hedeflerinize giden yolda sonsuz bir güç verir. İnsanoğlunun azmi ateşi bulmaktan, Everest Dağına tırmanmaya kadar birçok inanılmaz olaya kadir olacak kadar yüce bir olgudur.

Yaptığınız işe tutkuyla bağlanın ve keyif alın. Başarının ve zenginliğin en büyük anahtarlarından biri budur.



8- Zengin insanlar bütçe tasarrufu yapmaktan kaçınmaz.

Gerektiğinde otomobil yerine bisiklet kullanmaktan tutun da, sezon henüz gelmeden diğer mevsimin giysilerini stoklamaya kadar geniş bir yelpazede bulunan finansal tasarruf metodları; uzun vadede binlerce liranızı boşu boşuna harcanmaktan kurtarabilir.

Paranızı tasarruf etmek amacı ile değerlendirebileceğiniz ne kadar ekstra fırsat varsa kullanın. Markalar sadece basit birer etikettir ve zengin olmayı değil, zengin gibi gözükmeyi hedefleyen insanlara hitap ederler.



9- Zengin insanlar araştırırlar.

Zengin insanlar boş yatırımlarda bulunmaz, açıkça zarar getirecek risklerin içerisine girmezler. Risk, zenginlik isimli yolun en büyük parçalarından biridir. Ancak riskli bir yatırım ile aptalca bir yatırımı birbirine karıştırmamak gerekir. Üstüne yatırım yapacağınız alanları etraflıca araştırmalı ve paranızı bilgece değerlendirmelisiniz.

Etrafınızdaki olayları gözlemlemeli ve araştırmalısınız. Ancak bu yöntem ile gelecekte nelerin değişebileceğinizi, sizi ne yönde etkileyeceğini gözlemleyebilirsiniz.



Zenginlik üzerine kurulu bir zihin inşa etmek zaman alır. Bu fikirler size ilk başta yabancı gelebilir ve yaşam stili olarak benimsemeniz hemen gerçekleşmeyebilir. Hatta zenginliğe kavuştuktan sonra bile, onu yönlendirmek konusunda problemler yaşayabilirsiniz. Yeterince azim ve istikrarla, bunların hepsi zamanla aşılacak problemlerdir. Kendinize güvenin ve emin adımlarla hedeflerinize doğru yürümeye başlayın.

Referanslar:
- http://www.inc.com/rhett-power/10-common-financial-mistakes-rich-people-never-make.htmlhttp://cetvo.com/akis/zengin-olmak-icin-asla-yapmamaniz-gereken-9-yaygn-hata/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Basit ve Dinamik Disk Nedir? Birbirine Nasıl Dönüştürülür?

Sabit diskler Windows 2000 işletim sistemine kadar sadece temel disk (basic disk) olarak ayarlanabiliyordu. Temel disk en fazla 4 birincil bölüm (primary partition) veya 3 primary ve 1 genişleyebilir bölüm (extended partition) şeklinde yapılandırılabilir. Bir temel diskte sadece 1 tane extended partition oluşturulabilir ve sadece primary partitionlara işletim sistemi kurulabilir. Windows 2000 ile gelen dinamik disk teknolojisi, Windows 2000 den sonraki tüm Windowssürümlerinde kullanılabilmektedir. Dinamik disk kavramıyla bölüm (partition) kavramı yerinihacim (volume) kavramına bırakmıştır. Dinamik disklerde, temel disklerde olduğu gibi bir sınırlama yoktur. İstenildiği kadar volume oluşturabilir, temel disk istenirse dinamik hale getirebilir ve bu işlem esnasında herhangi bir veri kaybı yaşanmaz. Fakat dinamik diskler temel diske çevirildiğinde bir veri kaybı söz konusu olacaktır. Temel diskin bilgileri kayıt defterinde tutulur. Dinamik diskin bilgileri kendi üstünde tutulur.

GASoft MathOperations.msi

Parantezli ve içiçe yazılmış matematiksel işlemleri hesaplar. https://github.com/gursuasik/MathOperations

Einstein'in Rölativite Kuramına Bakış

Bu yüzyılın başlarında kuramsal fizikte altın çağ başladığı zaman, adı henüz bilim dünyasında duyulmamış bir fizikçi vardı. Bu, Annalen der Physık’in 1905 tarihli sayısında fotoelektrik olayı, Brown hareketi ve özel görelilikle ilgili ünlü üç çalışmasını birden yayınlayarak üne kavuşan Albert Einstein’dır. Onun fizikteki hayat boyu çalışmaları bilimin felsefesi ve yöntemleri üzerinde büyük etki yaptı. Einstein’ın kendisi bilimci filozoftu. Bu yüzyılın başlarında kuramsal fizikte altın çağ başladığı zaman, adı henüz bilim dünyasında duyulmamış bir fizikçi vardı. Bu, Annalen der Physık’in 1905 tarihli sayısında fotoelektrik olayı, Brown hareketi ve özel görelilikle ilgili ünlü üç çalışmasını birden yayınlayarak üne kavuşan Albert Einstein’dır. Onun fizikteki hayat boyu çalışmaları bilimin felsefesi ve yöntemleri üzerinde büyük etki yaptı. Einstein’ın kendisi bilimci filozoftu. O, hayranlık uyandırıcı bir şekilde felsefeyi kullanarak bugün modern bilimin önemli bir kısmı olan buluşlarını