Ana içeriğe atla

3. Android Kurulumu

Aşağıdaki programları indirmeniz ve kurmanız gerekiyor:

1. Java Development Kit (JDK) 6: Son JDK sürümünü Sun’ın resmi sitesinden indirebilirsiniz: http://www.oracle.com/technetwork/java/javase/downloads/jdk6-jsp-136632.html


2. SDK’yi İndirmek ve Kurmak: SDK’nın son sürümünü Android geliştirme ana sayfasından, işletim sisteminize uygun olan sürümü indiriyorsunuz: http://developer.android.com/sdk/index.html

Geliştirmeye başlamadan önce en az bir SDK platformunu eklemelisiniz; Android SDK'sını açtıktan sonra kendi klasörü içerisinde bulunan "SDK Manager.exe" uzantılı dosyaya çift tıklayın. Buradan kurmak istediğiniz SDK platform sürümünü seçin ve kurun. Seçilen platform API kütüphanelerini, dokümantasyonu ve birkaç örnek uygulamayı içerir ve SDK kurulum klasörünüze indirilir.


3. Eclipse ile Geliştirme: Android’in desteklediği her geliştirme platformu (Windows, Linux) için Eclipse web sitesinden indirebilirsiniz: http://www.eclipse.org/downloads/

Eclipse’yi kurmak için önce indirilen sıkıştırılmış dosyayı yeni bir klasöre çıkartın. “eclipse.exe” dosyasını çalıştırın.

4. ADT Eklentisinin Kurulumu:

  • Eclipse menüsünden Help/Install New Software seçin.
  • Eclipse ADT eklentisini internette arayacak. Bittiğinde, mevcut eklentileri resimdeki gibi işaretleyerek seçiminizi yapın ve Next’e tıklayın.
  • Kullanıcı sözleşmesini (terms of the licence agreement) okuyup kabul edin (accept), Next ve ardından Finish’e tıklayın.
  • Kurulum tamamlandığında Eclipse’i yeniden başlatmanız ve Windows/Preferences seçerek ADT Özelliklerini güncellemeniz gerekecek.
  • Sol panelden Android’i seçin.
  • Browse’a tıklayın ve Android SDK’i arşivden çıkardığınız klasörü seçip Apply’a tıklayın. Liste resimdeki gibi mevcut SDK hedeflerini gösterecek şekilde güncellenecek.
  • SDK kurulumunu tamamlamak için OK’i tıklayın.

Eklentiyi Güncelleme: Android SDK olgunlaştıkça ADT eklentisine yeni güncellemeler gelmesi muhtemeldir. Çoğu durumda eklentiyi güncellemek için; “Help/Check for Updates” seçildiğinde, eğer bir ADT güncellemesi varsa görüntülenecektir. Sadece seçip Install’u seçin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Basit ve Dinamik Disk Nedir? Birbirine Nasıl Dönüştürülür?

Sabit diskler Windows 2000 işletim sistemine kadar sadece temel disk (basic disk) olarak ayarlanabiliyordu. Temel disk en fazla 4 birincil bölüm (primary partition) veya 3 primary ve 1 genişleyebilir bölüm (extended partition) şeklinde yapılandırılabilir. Bir temel diskte sadece 1 tane extended partition oluşturulabilir ve sadece primary partitionlara işletim sistemi kurulabilir. Windows 2000 ile gelen dinamik disk teknolojisi, Windows 2000 den sonraki tüm Windowssürümlerinde kullanılabilmektedir. Dinamik disk kavramıyla bölüm (partition) kavramı yerinihacim (volume) kavramına bırakmıştır. Dinamik disklerde, temel disklerde olduğu gibi bir sınırlama yoktur. İstenildiği kadar volume oluşturabilir, temel disk istenirse dinamik hale getirebilir ve bu işlem esnasında herhangi bir veri kaybı yaşanmaz. Fakat dinamik diskler temel diske çevirildiğinde bir veri kaybı söz konusu olacaktır. Temel diskin bilgileri kayıt defterinde tutulur. Dinamik diskin bilgileri kendi üstünde tutulur.

GASoft MathOperations.msi

Parantezli ve içiçe yazılmış matematiksel işlemleri hesaplar. https://github.com/gursuasik/MathOperations

Einstein'in Rölativite Kuramına Bakış

Bu yüzyılın başlarında kuramsal fizikte altın çağ başladığı zaman, adı henüz bilim dünyasında duyulmamış bir fizikçi vardı. Bu, Annalen der Physık’in 1905 tarihli sayısında fotoelektrik olayı, Brown hareketi ve özel görelilikle ilgili ünlü üç çalışmasını birden yayınlayarak üne kavuşan Albert Einstein’dır. Onun fizikteki hayat boyu çalışmaları bilimin felsefesi ve yöntemleri üzerinde büyük etki yaptı. Einstein’ın kendisi bilimci filozoftu. Bu yüzyılın başlarında kuramsal fizikte altın çağ başladığı zaman, adı henüz bilim dünyasında duyulmamış bir fizikçi vardı. Bu, Annalen der Physık’in 1905 tarihli sayısında fotoelektrik olayı, Brown hareketi ve özel görelilikle ilgili ünlü üç çalışmasını birden yayınlayarak üne kavuşan Albert Einstein’dır. Onun fizikteki hayat boyu çalışmaları bilimin felsefesi ve yöntemleri üzerinde büyük etki yaptı. Einstein’ın kendisi bilimci filozoftu. O, hayranlık uyandırıcı bir şekilde felsefeyi kullanarak bugün modern bilimin önemli bir kısmı olan buluşlarını