Ana içeriğe atla

13. Android’de To-Do List Kaynaklar Örneği

Bu örnekte yeni harici kaynaklar oluşturarak 9. bölümde başladığınız To-Do List örneğine işlevsellik ekleyeceksiniz.

1. 2 yeni PNG resmi oluşturun, biri yapılacaklar listesine ekleme diğeri ise çıkarma için kullanılacak. Her 2 resimde yanda gösterildiği gibi 16*16 piksel boyutlarında olmalı.

2. Resimleri projenizdeki res/drawable-mdpi klasörüne kopyalayıp projenizi yenileyin.

3. Res values klasöründeki string.xml dosyasını açın ve add_new, remove ve cancel menü maddeleri için değerler ekleyin. Varsayılan hello string değerini silebilirsiniz.

<?
xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<resources>
  <string name="app_name">To Do List</string>
  <string name="add_new">Add New Item</string>
  <string name="remove">Remove Item</string>
  <string name="cancel">Cancel</string>
</resources>

4. Res/values klasöründe yeni bir styles.xml dosyası oluşturarak uygulama için yeni bir tema oluşturun. Temanızı standart Android teması olarak belirleyin fakat versayılan yazı boyutu için değerler atayın.

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<resources>
  <style name="ToDoTheme"
         parent="@android:style/Theme.Black">
    <item name="android:textSize">12sp</item>
    <item name="android:textColor">#FFF</item>   
  </style>
</resources>

5. Manifesto içinde temayı projenize uygulayın.

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<manifest xmlns:android="http://schemas.android.com/apk/res/android"
          package="com.paad.todolist">
  <application android:icon="@drawable/icon">
    <activity android:name=".ToDoList"
              android:label="@string/app_name"  
              android:theme="@style/ToDoTheme">                 
      <intent-filter>
        <action android:name="android.intent.action.MAIN"/>
        <category android:name="android.intent.category.LAUNCHER"/>
      </intent-filter>
    </activity>
  </application>
</manifest>

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Basit ve Dinamik Disk Nedir? Birbirine Nasıl Dönüştürülür?

Sabit diskler Windows 2000 işletim sistemine kadar sadece temel disk (basic disk) olarak ayarlanabiliyordu. Temel disk en fazla 4 birincil bölüm (primary partition) veya 3 primary ve 1 genişleyebilir bölüm (extended partition) şeklinde yapılandırılabilir. Bir temel diskte sadece 1 tane extended partition oluşturulabilir ve sadece primary partitionlara işletim sistemi kurulabilir. Windows 2000 ile gelen dinamik disk teknolojisi, Windows 2000 den sonraki tüm Windowssürümlerinde kullanılabilmektedir. Dinamik disk kavramıyla bölüm (partition) kavramı yerinihacim (volume) kavramına bırakmıştır. Dinamik disklerde, temel disklerde olduğu gibi bir sınırlama yoktur. İstenildiği kadar volume oluşturabilir, temel disk istenirse dinamik hale getirebilir ve bu işlem esnasında herhangi bir veri kaybı yaşanmaz. Fakat dinamik diskler temel diske çevirildiğinde bir veri kaybı söz konusu olacaktır. Temel diskin bilgileri kayıt defterinde tutulur. Dinamik diskin bilgileri kendi üstünde tutulur.

GASoft MathOperations.msi

Parantezli ve içiçe yazılmış matematiksel işlemleri hesaplar. https://github.com/gursuasik/MathOperations

Einstein'in Rölativite Kuramına Bakış

Bu yüzyılın başlarında kuramsal fizikte altın çağ başladığı zaman, adı henüz bilim dünyasında duyulmamış bir fizikçi vardı. Bu, Annalen der Physık’in 1905 tarihli sayısında fotoelektrik olayı, Brown hareketi ve özel görelilikle ilgili ünlü üç çalışmasını birden yayınlayarak üne kavuşan Albert Einstein’dır. Onun fizikteki hayat boyu çalışmaları bilimin felsefesi ve yöntemleri üzerinde büyük etki yaptı. Einstein’ın kendisi bilimci filozoftu. Bu yüzyılın başlarında kuramsal fizikte altın çağ başladığı zaman, adı henüz bilim dünyasında duyulmamış bir fizikçi vardı. Bu, Annalen der Physık’in 1905 tarihli sayısında fotoelektrik olayı, Brown hareketi ve özel görelilikle ilgili ünlü üç çalışmasını birden yayınlayarak üne kavuşan Albert Einstein’dır. Onun fizikteki hayat boyu çalışmaları bilimin felsefesi ve yöntemleri üzerinde büyük etki yaptı. Einstein’ın kendisi bilimci filozoftu. O, hayranlık uyandırıcı bir şekilde felsefeyi kullanarak bugün modern bilimin önemli bir kısmı olan buluşlarını